SAC TAVA
Diyarbakır Sac Tavası Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram kuzu kuş başı et
- 3 adet domates
- 3-4 adet çarliston biber
- 6-7 diş sarımsak
Diyarbakır Sac Tavası Tarifi Yapılışı
Etimizi sac tavamıza koyup suyunu koyuyoruz ,kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz ,suyunu çektikten sonra yarım çay bardağı sıvı yağ ekleyip biraz kızartıyoruz, üzerine biraz irice doğradığımız biberleri ekliyoruz kapağını kapatıp ara ara karıştırıyoruz, biberler biraz ölünce domatesleri doğrayıp üzerine ekliyoruz tuzu ve sarımsakları ekleyip kapağını kapatıp pişmeye bırakıyoruz domatesler iyice ölünce birkaç kez karıştırıyoruz,daha sonra bir süre kapağı açık pişiriyoruz suyunu çekince söndürüyoruz yalnız çok da kurutmayın. Yanına ayran, bir kuru soğan taze ekmekle servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
NOT: kuzu kaburga etiyle daha lezzetli olur.
NOT: kuzu kaburga etiyle daha lezzetli olur.
CİĞER KEBABI

TARİFİ
Malzemeler:
Yarım kg temizlenmiş ciğer
1 çay bardağı zeytinyağı
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı ince kıyılmış biberiye
1 tutam kekik
1 tutam kırmızı toz biber
1 tutam karabiber
1 tutam tuz
Yarım kg temizlenmiş ciğer
1 çay bardağı zeytinyağı
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı ince kıyılmış biberiye
1 tutam kekik
1 tutam kırmızı toz biber
1 tutam karabiber
1 tutam tuz
Ciğer Şiş Tarifimiz
Ciğerleri küçük küçük doğrayın.
Sarımsakları soyup iyice ezin.
Geniş bir kabın içinde zeytin yağını, sarımsakları, tuz ve baharatları iyice karıştırın.
Ciğerleri bu sosa ekleyip 1 saat dinlendirin.
1 saat sonunda ciğerleri şişlere dizip ızgarada kızartın.
Sıcak olarak servis yapın.
Sarımsakları soyup iyice ezin.
Geniş bir kabın içinde zeytin yağını, sarımsakları, tuz ve baharatları iyice karıştırın.
Ciğerleri bu sosa ekleyip 1 saat dinlendirin.
1 saat sonunda ciğerleri şişlere dizip ızgarada kızartın.
Sıcak olarak servis yapın.
BİSMİL TAVA
ÇÖMLEK
KABURGA DOLMASI
MEFTUNE
GÖZLEME
ETLİ SUMAKLI DOLMA
KENGER KIZARTMASI
HEBENİSK
TANDIR EKMEĞİ
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder